Logga in

- Anpassa textstorlek +

Nystart i LR Studs internationella arbete

Vid LR Studs konvent i mars 2010 fick den Centrala Styrelsen (CS) i uppdrag att undersöka möjligheterna till ett nytt internationellt samarbete. En internationell arbetsgrupp med sex personer ur CS bildades och under våren och sommaren har arbetet som leds av Henrik Janné, LR Studs internationella ambassadör, börjat ta form.

I nuläget är vi fortfarande i startgroparna men jobbar för att få kontakt med liknande fack och studerandeföreningar. Tanken med samarbetet är att i alla fall till en början få till ett forum där vi får möjlighet att utbyta erfarenheter med andra lärar- och vägledarstudenter. Men kanske kan det i framtiden leda till både besök, studieresor och internationella konferenser!

Några frågor som vi redan nu har funderat över är om studie- och yrkesvägledarna är en del av lärarfacken utomlands samt hur de olika utbildningarna skiljer sig åt mellan länder.

Vi i den internationella gruppen har för avsikt att kontinuerligt rapportera om de blivande partnerländernas respons på samarbetsförfrågan samt aktuella skolrelaterade frågor i deras länder.

Har du frågor, tankar och idéer kring LR Studs internationella arbete är du mer än välkommen att höra av dig till oss. Vi tar även gärna emot tips, inspiration och uppdateringar på vad som händer utanför Sveriges gränser - har du varit med om ett intressant utbyte, studiebesök eller liknande? Berätta för oss - vi är idel öra!

Med vänlig internationell hälsning,
Henrik Janné
Internationell ambassadör, LR Stud

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-13 13.35