Logga in

- Anpassa textstorlek +

Populär och relevant föreläsning om specialpedagogik i Uppsala

Tisdagen den 14 april höll LR Stud Uppsala en specialpedagogisk föreläsning för lärarstudenter på Uppsala Universitet. Inbjuden föreläsare var psykologen Stina Ancker som till vardags arbetar med autistiska barn 7-18 år gamla på Barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm.

Intresset för föreläsningen var stort och de positiva kommentarerna efteråt var flera. Ämnet autism och hur det kan påverka elevers skolgång är något som både är viktigt och berör. Majoriteten av alla lärare kommer i sin aktiva yrkesroll träffa elever med autism eller andra diagnoser. Detta gör det viktigt att ha en förståelse för hur diagnoserna kan påverka elevernas vardag och därigenom hur dessa kan underlättas.

Föreläsningen varvades med ett flertal frågor från publiken och avslutades med konkreta råd så som vikten att vara tydlig på gränsen till övertydlig, skriva ner alla instruktioner och ha en förståelse för att världen ter sig väldigt olika för olika människor. Råden sträckte sig även ofta bortom diagnosen autism och kan appliceras på alla elever. En lärare kan aldrig veta vad som pågår i elevens vardag: vad händer innan eleven sitter i skolbänken på morgonen? Hur mycket energi måste eleven lägga ner på enskilda uppgifter? Det var en viktig insikt som en alltid måste ha i åtanke.

Vill ni veta mer om Stina Ancker och hennes tankar kring barn med ADHD så kan ni kika på det här klippet från Nyhetsmorgon

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-12 14.16

Relaterade sidor