Logga in

- Anpassa textstorlek +

Studerandefacklig helg i Norrköping​

Under helgen den 4-5 maj samlades medlemmar från LR Studs olika lokalföreningar i Norrköping för en helg fylld av ordförandekurs och kassörskurs, men också workshops med inriktning arbetsmiljö.

Den studerandefackliga kursen samlade i år 29 medlemmar från olika lokalföreningar som var anmälda till såväl ordförandekurs, kassörskurs som workshops och föreläsningar. På lördagen hölls bland annat en workshop med logopedstudenter från Linköpings universitet. 

-Många studenter får i samband med sin VFU olika problem med rösten, därför är det jättekul att kunna hjälpa våra medlemmar att vårda rösten både i sin vardag och i yrket, säger Moa Axelsson som arrangerade kurshelgen.

Logopedstudenterna gav bland annat en kortare föreläsning om vilka delar som är viktigast att använda för att vårda rösten, men också vilka de vanligaste misstagen är som sliter på rösten. De som deltog fick också göra röstövningar för att på ett praktiskt sätt använda rösten på rätt sätt.

Under söndagen låg fokus bland annat på den uppmärksammade tvisten mellan Stockholms stad och Arbetsmiljöverket då Ragnar Sjölander, LR Stockholm höll ett föredrag om vad det var som fick lokalföreningen att anmäla Stockholms kommun och vad domen innebär för arbetsmiljön på andra skolor och för andra lärare. Ragnar Sjölanders föredrag följdes också upp av en fallstudie under ledning av Kristofer Eriksson, LR Stud Göteborg där man ur ett juridiskt perspektiv tittade närmare på vilka befogenheter lärare har för att stävja oordning i klassrummet.

-Många gångar har man ju en känsla för vad man kan göra som lärare, men många gånger är det också stor skillnad mellan vad man som lärare kan, bör och får göra. Har man bara grunderna inom lite juridik och arbetsmiljörätt som är relevant för lärare tror jag att man får en annan trygghet och pondus i sin lärarroll.

När programmet på söndagen led mot sitt slut var det idel glada miner efter det som blev en väldigt lyckad helg. Om du missade kursen den här gången kommer det en ny chans i höst!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-09 10.49