Logga in

- Anpassa textstorlek +

Studerandefacklig kurs

Under helgen 21-22 april anordnade Lärarnas Riksförbunds studerandeförening en studerandefacklig kurs i Stockholm. Kursen hölls på Rica Talk Hotell i Älvsjö och uppslutningen var bra. Allt startade med en härlig lunch med många härliga återseenden sedan senast alla träffades.
Av: Viktor Andersson LR Stud Linköping

Kursen pågick under två dagar och varvades med inspirerande föreläsningar och engagerande diskussioner. Detta var min första studerandefackliga kurs och jag blev positivt överraskad över hur mycket engagemang och intresse det finns bland lärarstudenterna. Föreläsningarna handlade bland annat om Lärarnas Riksförbund och LR Studs historia och uppbyggnad.

Under LR Studs konvent som ägde rum i Göteborg för ett par veckor sedan antogs "att stärka lokalföreningarna" som en intern fokusfråga. Fokusfrågan var verkligen i centrum under kursen då vi dels inom lokalföreningarna, dels tillsammans med andra lokalföreningar fick möjlighet att diskutera hur vi kan arbeta på våra respektive orter.

Den externa fokusfrågan, som handlar om introduktionsperioden, behandlades mycket även den. Bland annat avslutades kursen med ett politiskt samtal mellan vår ordförande Freddy Grip och miljöpartisten Per Olsson.

Resultatet av kursen var mycket bra och jag kom därifrån med många tankar om hur och varför vi i LR Stud behövs samt att vi faktiskt kan påverka vår framtid.

Tillsamman är vi starka!

Freddy Grip, ordförande LR Stud och Per Olsson, Miljöpartiet

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2014-01-16 09.11