Logga in

- Anpassa textstorlek +

SYV-student ny bloggare

Glenn Rafors, 31 år, i Mölndal pluggar till studie- och yrkesvägledare. Han vill motivera elever till att se sitt eget ansvar men har även högre planer i sikte. Att bli rektor och "rädda den svenska skolan".

Just nu läser Glenn det sista året på SYV-programmet vid Malmö högskola via Campus Varberg. Det är mycket plugg och övriga åtaganden att hinna med, till exempel är han ledamot vid högskolans programråd för SYV-utbildningen och även engagerad inom LR Student.

- Jag har egentligen funderat på att blogga för LR i flera år men efter lite tjat från kansliet så tänkte jag att jag väl ska få ändan ur vagnen.

Att han bestämde sig för att plugga till studie- och yrkesvägledare var egentligen en slump. Han blev inspirerad under egna möten.

- Det var faktiskt en SYV som frågade om jag inte skulle ta och se vad en sådan gör. Jag lockades av att det är en så bred utbildning med pedagogik, beteendevetenskap och sociologi och nu tycker jag att det är jäkligt kul.

Glenn berättar att han är intresserad av arbetsmarknadsvillkor och vad man kan göra som SYV, att till exempel få människor motiverade och se sitt eget ansvar. Men om han verkligen kommer arbeta som studie- och yrkesvägledare framöver är han ändå inte helt på det klara med.

- Antingen vill jag jobba med problemungdomar eller så vill jag vidareutbilda mig och satsa på en karriär som rektor. Jag tänker att ju högre upp man kan ta sig desto mer kan man påverka.

Han är övertygad om att det måste hända någonting drastiskt med både svensk skola och den svenska studie- och yrkesvägledningen.

- Jag blir lite orolig när jag ser vad som håller på att hända och jag tänker att vi måste försöka rädda den svenska skolan. Men jag är tillräckligt hoppfullt naiv för att tro att jag kanske kan vara med och bidra till att få till någon sorts förbättring.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2014-11-04 16.53