Logga in

- Anpassa textstorlek +

Två år av ordförandeskap

Vid konventet avgår Freddy Grip, som varit ordförande i LR Stud i två år. Han ser tillbaka på två år fulla av engagemang både i lokalföreningar och Centrala styrelsen.

– Det som har varit bäst har varit att få representera våra 17 000 medlemmar och se föreningen växa i betydelse, säger Freddy. Vi har blivit inbjudna av både regering och riksdag för att berätta hur vi ser på olika skolfrågor.

Särskilt minns Freddy april 2012 , när LR Stud blev inbjudna av Miljöpartiet att delta i en hearing i riksdagen.

– Det var jag och ordföranden för Lärarförbundet student som fick komma till riksdagen och prata fritt och ge våra synpunkter på lärarutbildningen och skolfrågor. Då fick jag se hur mycket vår organisation betyder, att vi och våra perspektiv är viktiga och ska höras. Det har hängt med under hela tiden.

Fortsätter engagera sig

Freddy är kluven när jag frågar honom om han skulle vilja sitta två år till.

– Ja, för jag älskar verkligen engagemang. Samtidigt så är det bra att man bara får sitta i två år som ordförande, så att man kan köra ända in i väggen. Jag brinner verkligen för den här föreningen, samtidigt så är det lite skönt att det är slut.

Något som Freddy hade velat vara duktigare på under åren är att göra lokalföreningarna mer delaktiga och att samarbeta mer mellan Centrala styrelsen och lokalföreningarna.

– Det var roligt med LR Stud Växjös rapport om VFU:n, att få samarbeta med varandra, säger han.

Freddys tid inom LR Stud är nu slut, men han kommer inte sluta arbeta politiskt. Istället hoppas han kunna engagera sig mer inom Vänsterpartiet.

– Och så ska jag ta mina sista högskolepoäng, bli färdig med utbildningen.

Tack, Freddy!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-12 13.51

Två år ger många minnen. Så här minns några personer Freddys två år som ordförande:

”Vilket bra, produktivt och fint samarbete vi hade det året vi satt tillsammans i CS. Glömmer aldrig alla bataljer vi hade med Lärarförbundet och SKL. Även som det så är på självaste påskdagen så ska det prompt skrivas debattartiklar om höjda lärarlöner.

Ditt unika engagemang, din förmåga att se det viktiga, din timing och politiska envishet och skarphet leder dig till framgång. Din tid i föreningen har verkligen varit ett lyft för LR Stud - inte minst i media och skolpolitiskt. Jag önskar dig all lycka i framtiden Freddy!”

Elias Dietrichson, ledamot i Centrala styrelsen 2012/2013.


Jag kommer tydligt ihåg känslan som infann sig när vi i somras satt i ett av Almedalens tält och väntade på att debatt-SM om skolan skulle börja. Det var en härlig pirr-i-magen-känsla och hela LR Stud-gänget såg fram emot när Freddy skulle möta andra skolengagerade i debatten. Freddy satt och väntade på sin tur bredvid de andra deltagarna, fokuset var på topp av blicken att döma. Applåderna var många och starka när Freddy äntligen fick börja debattera. Det var till och med svårt att sitta still, jag ville liksom ställa mig upp och hoppa och heja på allt jag orkade! Freddys perfekta timing, skarpa formuleringar och förmåga att nå fram till lyssnarna gjorde att den här sommarkvällen verkligen är värd att minnas. Jag kände mig, och känner mig fortfarande, oerhört stolt över vår fina ordförande!

Moa Axelsson, vice ordförande i Centrala styrelsen 2013/2014.


Mitt starkaste minne av Freddy som ordförande är hans enorma drivkraft. Han var så engagerad och uppfylld av sitt uppdrag att han pratade och tänkte på LR Stud dygnet runt. Helst ville han även att vi skulle arbeta med LR Stud dygnet runt, men då fick jag vara den tråkiga och sätta ner foten! Hans enorma engagemang och höga mål för organisation gjorde att jag ville vara en del av den och arbeta med Freddy och resten av styrelsen. Jag minns att jag många gånger tyckte att hans planer och tankar var orealistiska men på något märkligt sätt lyckades han alltid få styrelsen att lita på honom vilket sedan ofta ledde till att visionerna kunde uppfyllas. Hans största mål med uppdraget som ordförande var att göra LR Stud starkare i den politiska debatten, något jag tror att vi alla kan se att han lyckades med. Jag kommer alltid att beundra Freddy för hans outtömliga engagemang och energi.

Frida Påhlson, vice ordförande i Centrala styrelsen 2012/2013.