Logga in

- Anpassa textstorlek +

VFU - Viktigt För Utbildningen

VFU:n kan vara det bästa på hela utbildningen, men för vissa blir den en mardröm. Bland lärarstudenterna vid Linnéuniversitet i Växjö finns många röster om vad som är bra och mindre bra med VFU:n.

Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening i Växjö bestämde sig därför för att göra en undersökning om hur lärarstudenterna i Växjö upplever VFU:n och skickade ut en enkät. Resultatet presenteras nu i rapporten "VFU - Viktigt För Utbildningen".

Rapporten visar att utbildningen inte är likvärdig för alla studenter. Det beror främst på universitetets administration och vilken handledare man tilldelas under VFU:n. Många är nöjda, men alla har rätt till en bra VFU.

Rapporten är högaktuell i Växjö, där kommunen just nu arbetar med ett nytt avtal med VFU-handledarna.

Rätt förutsättningar för handledarna behövs

Vi skickar nu ut rapporten tillsammans med ett brev till distriktets alla förvaltningar. I brevet uppmanar vi kommunerna att ge handledarna förutsättningar för att ta emot lärarstudenterna på ett bra sätt. Det innebär utbildade handledare med riktad tid för uppdraget.

Vi är framtidens lärare. En likvärdig utbildning med hög kvalitet är vad som kommer göra oss till de bästa lärarna eleverna någonsin har haft.


LR Stud Växjö

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-12 09.01

"Vi är framtidens lärare. En likvärdig utbildning med hög kvalitet är vad som kommer göra oss till de bästa lärarna eleverna någonsin har haft."