Bli medlem i Lärarnas Riksförbund

Tillsammans arbetar vi för att lärare och studie- och yrkesvägledare ska få en bra arbetsmiljö, goda villkor och högre lön.

I dessa tider är det extra viktigt att vara fackligt ansluten, så att du får trygghet och hjälp av våra experter när du behöver det – i små och stora frågor. Du får också större ekonomisk trygghet genom a-kassa, inkomstförsäkring och andra förmånliga försäkringar. Gå med i Lärarnas Riksförbund NU!

Du är behörig lärare eller studie- och yrkesvägledare –
vi är ditt fackförbund


Rätt lön? Vi ger dig yrkets högsta löner.

Lönen är inte allt. Men tanken är att den ska spegla din kompetens och vara rimlig i förhållande till din utbildning. För dig som utbildad, behörig och legitimerad lärare finns all anledning att ha koll på hur situationen ser ut. Det gäller även dig som studie- och yrkesvägledare. Som medlem behöver du däremot inte driva tuffa förhandlingar. Det gör vi åt dig.

Behörig lärare eller studie- och yrkesvägledare?

Lärarnas Riksförbund välkomnar dig som medlem. Vi jobbar hårt för att dagens lärare, och studie- och yrkesvägledare, ska ha hög kompetens och kunna uppfylla de krav som framtidens skola ställer. En nationell kunskapsskola. Därför ansluter vi endast behöriga lärare eller studie- och yrkesvägledare och de som studerar för att bli behöriga. Det betyder att vi jobbar mot samma mål, med samma grund. Vilket gör oss starka som fackförening.

Redan medlem? Ombud och verktyg för dig.

Ditt fackliga ombud finns alltid nära. Vi finns alltid nära. Med hjälp av olika verktyg och kanaler jobbar vi hårt för att du ska kunna få stöd och råd när och där det passar dig. Därför ger vi dig allt från app, direktchatt och Min Sida till medlemsservice. Det betyder att du alltid kan få svar. Det ger trygghet.

Rektor eller skolledare? Inte hos oss.

Ett starkt ledarskap och en bra ledare gör skillnad. Men vi väljer att fokusera på dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare. Vi vet att det gynnar våra medlemmar att inte tillhöra samma fackförening som sin chef eller rektor. Därför får de helt enkelt välja ett annat facklänk till annan webbplats. Det blir bäst så.

Förmåner & rabatter

Förmåner & rabatter

Du har tillgång till många olika förmåner och rabatter. Faktum är att du enkelt kan tjäna in din medlemsavgift genom att ta del av våra erbjudanden.

Spara in medlemsavgiften
Är du student?

Är du student?

På väg att bli lärare eller studie- och yrkesvägledare? Då har du kommit rätt. Ditt medlemskap är kostnadsfritt hela studietiden, med flera förmåner.

Om att vara student och medlem i LR
Inkomstförsäkring ingår i din medlemsavgift

Inkomstförsäkring ingår i din medlemsavgift

Inkomstförsäkringen gör att du kan behålla en ersättning på upp till 80 procent av din lön om du blir arbetslös. Om du samtidigt är med i a-kassan.

Om försäkringen som ingår i ditt medlemskap
Bli lokalombud

Bli lokalombud

Det allra mesta fackliga arbetet i Lärarnas Riksförbund utförs av företrädare som valts av medlemmarna – det vill säga ombud. Vill du bli ombud?

Bli lokalombud på arbetsplatsen
Nermina fick jobbet tillbaka

Nermina fick jobbet tillbaka

När Nermina var föräldraledig blev hon uppsagd från sin lärartjänst på grund av arbetsbrist, trots många års anställningstid i kommunen.

När det lönar sig att ta hjälp av facket
Råd, stöd och rättshjälp - vi finns för dig

Råd, stöd och rättshjälp - vi finns för dig

Som medlem kan du få råd och hjälp från ombud på olika nivåer inom Lärarnas Riksförbund, om du skulle få problem på arbetsplatsen.

Om får problem i anställningen

Ett lägre pris. Ett högre värde.

Bli medlem i Lärarnas Riksförbund nu. Det ger dig mervärde genom kunskap, trygghet och glädje. Nyttjar du dessutom våra medlemserbjudanden har du snabbt tjänat in hela månadskostnaden. En god investering på flera sätt alltså.

Gör som 92 000 andra, bli medlem redan idag. Ju fler vi är desto starkare blir vi.

"LR ger mig viktig kunskap om min framtida anställning, mina rättigheter som lärare och inte minst min egen möjlighet till påverkan."

Kajsa Gustafsson, lärarstudent

"Mitt fackombud i Lärarnas Riksförbund hade mod, kunskap och beslutsamhet att ställa avgörande krav när jag behövde en anpassad tjänst. Det ger råg i ryggen."

Åsa Söderström, Jönköping

"Jag gick med redan som studerandemedlem 1983. Sedan dess har jag jobbat på flera olika skolor, där LR har visat såväl kvalitet som kunskap."

Mats Ydman, lärare, Linköping

"Som lärarstudent har LR gett mig kompetensen, engagemanget och självförtroendet jag behöver för mitt framtida yrke."

Sebastian Forsman, Lärarstudent

"Jag fick beskedet att min tjänst skulle dras ner till hälften på grund av arbetsbrist, men jag kände att något inte gått rätt till. Med hjälp av mitt fackombud fick jag till sist upprättelse."

Maria Ekström, bildlärare

"Som medlem i Lärarnas Riksförbund är jag så tacksam för den hjälp jag fick via LR när jag hade svårt att få ut min pension, IPR97, då jag bytte kommun."

Viveca Karnstedt, Båstad

"Jag är med i facket för att jag vill vara med och påverka våra arbetsvillkor. LR är det självklara valet för mig därför att LR fokuserar på lärarna."

Annika Hakkestad, lärare