Var med och gör skillnad – bli lokalombud!

Ett roligt och utvecklande uppdrag

Som lokalombud är du med och påverkar utvecklingen på skolan och kan göra skillnad för dig och dina kollegor i frågor om bland annat arbetsmiljö och villkor.

En unik möjlighet till insyn och påverkan

I ditt uppdrag som lokalombud representera du dig själv och de av dina kollegor som är medlemmar i Lärarnas Riksförbund. Du sitter bland annat med i möten med rektorn och övriga fackliga representanter på skolan när frågor om till exempel villkor och arbetsmiljö diskuteras. Det ger dig en unik inblick i hur skolan styrs, och ger dig också en verklig möjlighet att påverka utvecklingen.

ENGAGERA DIG FACKLIGT

Så blir du ombud på din skola

Vill du bli lokalombud eller veta mer om uppdraget? Skicka namn, e-postadress, telefonnummer och personnummer eller medlemsnummer till bliombud@lr.se så hör vi av oss!

Emelie Maurer är lokalombud på Täby Enskilda gymnasium. Foto: Magnus Glans

Utveckling genom utbildningar och nätverk

För att du snabbt ska komma in i rollen som lokalombud kommer du få utbildningar genom Lärarnas Riksförbund. Genom utbildningarna och andra träffar får du också ett nätverk med andra ombud. Du kommer lära dig massor, och ingen förväntar sig att du ska kunna allt från början!

På många skolor finns det flera lokalombud för Lärarnas Riksförbund. På så sätt kan man hjälpas åt och dela upp arbetet. Om ni redan har ett ombud på din skola kanske du kan tänka dig att bli biträdande lokalombud?

Alla vinner på fackligt arbete

Som lokalombud har du rätt att på arbetstid vara med vid möten om förändringar. De allra flesta arbetsgivare ser positivt på att det finns fackliga ombud på skolan som de kan samarbeta och bolla idéer med. Alla vinner på ett bra fackligt arbete!

De tog krafttag för arbetsmiljön – nu vill lärarna stanna

De tog krafttag för arbetsmiljön – nu vill lärarna stanna

När Emelie Maurer började på skolan fanns det tydliga brister i arbetsmiljön. Men genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete lyckades ledningen och pers...

Så förbättrade de arbetsmiljön