Lärarfonder: Tjänstepension med goda villkor

Skräddarsydda fonder för dig som är kommunalt anställd

Det är enkelt att välja Lärarfonder för din tjänstepension. Insättningen du får av arbetsgivaren placeras automatiskt i en fond som är anpassad efter din ålder.

I dagens pensionssystem läggs ett stort ansvar för pensionen på oss själva. En del av pensions avsättningen kan vi placera i fonder. Det är en viktig facklig uppgift att se till att du som medlem kan få en så bra pension som möjligt. Därför har Lärarnas Riksförbund förhandlat fram Lärarfonders låga avgift, inflytande via vårt placeringsråd och goda avkastningsmöjligheter.

Med de tre Lärarfonderna kan du på ett enkelt sätt anpassa sparandet efter din ålder och efter hur långt du har kvar till pensionen.

Tre fonder som passar din ålder

Det är enkelt att välja Lärarfonder för tjänstepensionen. Förutsättningen är att du är kommunalt anställd och omfattas av dessa avtal. Det finns tre olika fonder som är olika sammansatta beroende på hur lång tid du har kvar till pension:

  • Lärarfond 21–44 år
  • Lärarfond 45–58 år
  • Lärarfond 59+

Du kan välja fritt mellan dessa fonder, Länk till annan webbplats. eller välja pluskonceptet Länk till annan webbplats. som automatiskt placerar pengarna i den fond som motsvarar din ålder.

Läs mer om Lärarfonder

Det är Lärarförsäkringar som sköter Lärarfonder. Läs mer om fonderna och hur du väljer dem på Lärarförsäkringars webbplats. Länk till annan webbplats. Du som är privat eller statligt anställd kan istället utnyttja Lärar­försäk­ringars kostnadsfria pensionsrådgivning. Länk till annan webbplats.

Lärarförsäkringars logotyp

Kontakta Lärarförsäkringar

”Tjänstepensionen betalas in av din arbetsgivare, det är inget som du själv behöver betala för. Men det handlar om mycket pengar, cirka 16 000 kronor per år, som du själv får välja hur de ska placeras.”

Lärarförsäkringars sida om lärarfonder

Mer inom ämnet


Uppdaterad