Student och medlem i LR

Är du student? På väg att bli lärare eller studie- och yrkesvägledare?

Då har du kommit rätt. Ditt medlemskap är kostnadsfritt hela studietiden, och du får dessutom speciella erbjudanden och förmåner som riktar sig till dig som studerar. Du får bland annat stöd och råd när det är dags att söka jobb, informa­tion om din introduktionsperiod och vad du ska tänka på som ny i yrket.

Vi i studerandeföreningen vet hur det är att vara student

Du kanske också söker information som rör din pågående utbildning eller rentav vill vara med och påverka kvaliteten på lärarutbildningen vid universitet och högskolor? Vi i Lärarnas Riksförbunds studerandeförening hjälper dig på vägen. Läs mer om oss i LR Stud!

Tre snabba frågor till Rebecca Roth, ordförande LR Stud

1. Varför är läraryrket/studie- och yrkesvägledaryrket så viktigt?
Läraryrket och SYV-yrket är viktigt för att det är samhällsbärande yrken. Vi formar morgondagens unga och vuxna till att bli medvetna samhällsmedborgare, som kan ta ansvar för sina egna liv och få de kunskaper de behöver för att klara sig och kunna göra bra val för sig själva i framtiden.

2. Varför ska man gå med i ett fackförbund?
Facket är så otroligt viktigt att vara med i. Det är en trygghet som skyddar dig, både under din studietid och i ditt yrkesliv. Facket backar alltid dig som är arbetstagare och ser till att du har chans att påverka dina arbetsvillkor. Det är arbetstagaren som ska ha makten på sin arbetsplats.

3. Varför valde du att gå med i LR Stud?
Jag valde att gå med i LR Stud för att jag ville lära mig mer om min lärarutbildning, jag ville kunna påverka min utbildning och jag visste inte hur jag skulle kunna göra det som ny student. LR Stud gör skillnad för landets lärar- och SYV-studenter och är en otroligt varm och öppen organisation.


Om LR Stud

Om LR Stud

Här får du veta lite mer om LR Stud, hur vår studerandeförening fungerar, och vad du som medlem kan få ur av ditt medlemskap.

LR Stud - det självklara valet
Så tycker LR Stud

Så tycker LR Stud

LR Stud tycker till i frågor som påverkar våra studier, våra framtida yrken samt elevernas framtid. Genom föreningen påverkar vi debatten och kommente...

Läs om vad LR Stud tycker i olika frågor
Bli engagerad studerandemedlem

Bli engagerad studerandemedlem

När du är studerandemedlem hos oss är du också välkommen att bli en mer aktiv hos oss, antingen vid din högskola eller på central nivå.

Bli fackligt aktiv som student
Saco studentråd

Saco studentråd

LR Stud utgör, tillsammans med 18 andra studerandeföreningar, Saco Studentråd, Sveriges största studentfackliga organisation.

Läs mer

“Som lärarstudent har LR gett mig kompetensen, engagemanget och självförtroendet jag behöver för mitt framtida yrke”

Sebastian Forsman, lärarstudent, Stockholm


Förmåner och rabatter för dig som studerandemedlem

Studentförsäkringarna Leva och Bo

Studentförsäkringarna Leva och Bo

Det finns en särskild försäkring för dig som är studerandemedlem, och du behöver inte betala någon premie de första tre månaderna.

Läs om din studerandeförsäkring
Skolvärlden granskar och ger fördjupning i aktuella frågor

Skolvärlden granskar och ger fördjupning i aktuella frågor

Som studerandemedlem får du tidningen Skolvärlden i brevlådan helt gratis tio gånger om året. Varannan vecka kommer även ett digitalt nyhetsbrev.

Du får medlemstidningen Skolvärlden
Fri tillgång till Clio för studerandemedlemmar

Fri tillgång till Clio för studerandemedlemmar

Som studerandemedlem får du som medlemsförmån, i samarbete med Bonnier Educations, fri tillgång till det digitala läromedlet Clio.

Beställ fri tillgång till verktyget