Engagera dig i din studerande­förening

Aktiv studerandemedlem - bättre utbildning

När du blir studerandemedlem hos oss är du också välkommen att bli en mer aktiv medlem hos oss, antingen vid din högskola eller på central nivå.

LR Stud, Lärarnas Riksförbunds studerandeförening, sköts helt av engagerade studenter och vi är partipolitiskt fristående.

Ditt fackliga engagemang som student kompletterar din utbildning

Att vara aktiv engagerad inom LR Stud kompletterar din utbildning. Du har inte bara möjligheten att påverka din situation som student, utan det ger också en god inblick i både utbildningspolitik och i ditt kommande yrkesliv. Du lär dig påverka andra människor, och du växer som människa.

Det är också en merit att räkna med i ditt CV. Många arbetsgivare ser förtroendeuppdrag vid sidan av studierna som meriterande, och något du med stolthet kan skriva med i ditt CV.


“Som lärarstudent har LR Stud gett mig kompetensen, engagemanget och självförtroendet jag behöver för mitt framtida yrke”

Sebastian Forsman, lärarstudent, Stockholm

Centrala Styrelsen

När du blivit varm i kläderna är vägen öppen för engagemang på central nivå. Ditt engagemang börjar vid studerandeföreningens årliga konvent där du blir vald av representanter från landets alla lokala studerandeföreningar. Därefter inleds en intensiv period. Som en del av den Centrala Styrelsen är du med och arrangerar centrala evenemang för andra studerandemedlemmar.

Sist, men inte minst, du kommer att ha väldigt roligt, knyta mängder av kontakter och finna nya vänner som du kanske aldrig annars hade träffat.