Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Att vara kongressledamot

Vem kan bli kongressledamot?

Valbar till kongressledamot och suppleant är varje aktiv medlem av distriktsföreningen som nominerats till, eller av, distriktets valberedning. 

Vad innebär det att vara kongressledamot?

Enligt § 35 i Lärarnas Riksförbunds stadgar väljs ledamöter och suppleanter för en period av fyra år. Val sker på hösten före ny kongressperiod. Nuvarande kongressperiod löper från 1 januari 2016 till 31 december 2019.
 
Som kongressledamot förväntas du delta i kongressen 2016 den 19-22 maj samt om extrakongress kallas in under kongressperioden. Kongressdagarna är fyllda med förhandlingar och arbete.

Före kongressen ska du ta del av och läsa kongresshandlingarna som vid ordinarie kongress framförallt består av motioner och propositioner.

Kongressledamöter för studerandeföreningen LR Stud väljs för två år, 2016-2017.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Helena Linge

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-03 15.06

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg

Förbundsrådsledamöter

Kongressledamöterna som utifrån valresultatet tillhör den övre hälften inom sitt distrikt, blir enligt stadgarna ledamöter i förbundsrådet, som sammanträder minst en gång per år.

Förra helgen så samlades tusentals lärare under parollen Lärarmarschen, på gator och torg runt om i landet, för att protestera mot nedskärningar och sparkrav i skolan. I det här avsnittet av Skolmini...