Den engagerade läraren

En bok om politikernas tid i skolbänken

Att vara toppolitiker innebär inte alltid att skolan var en självklarhet. Blivande toppolitiker kan känna sig utanför. En av våra ledande politiker hade en plan för att ta sitt liv. En annan lärde sig stava först i gymnasiet och en annan kom från kunskapsskolan i Holland till en rörig miljö i Sverige.

Åtta toppolitiker om sin skolgång och om kunskap

I boken Den engagerade läraren ger åtta toppolitiker sitt perspektiv på skolan och sin egen skolgång. Samtliga skribenter fokuserar på kunskap, oavsett politisk bakgrund eller yrke – något av ett trendbrott i skoldebatten.


Den engargerade läraren – En bok om politikernas tid i skolbänken

Medverkande politiker

  • Hans Linde (V)
  • Emma Henriksson (KD)
  • Mikael Damberg (S)
  • Birgitta Ohlsson (FP)
  • Gustav Fridolin (MP)
  • Anna Kinberg Batra (M)
  • Anna-Karin Hatt (C)
  • Jimmie Åkesson (SD)

Antologin är utgiven av Ekerlids Förlag och lanserades i augusti 2013. Redaktör är Christer Isaksson.

Beställ Den engagerade läraren

Den engagerade läraren finns att beställa som pocket från vår webbutik (gratis!). Länk till annan webbplats. Du kan även köpa den som inbunden bok hos Adlibris Länk till annan webbplats. och hos Bokus. Länk till annan webbplats.


”Tillsammans ger politikernas personliga berättelser en bild av den skola de vill skapa och se i en nära framtid. Det är en skola där läraren har återerövrat sin ledande roll: Den engagerade läraren.”

Bo Jansson, dåvarande förbundsordförande, i bokens förord


Boken om politikernas tid i skolbänken

Boken om politikernas tid i skolbänken

Se samtalet om den engagerade läraren och vikten att få göra skillnad med Mikael Damberg (s), Emma Henriksson (kd), Anna Kinberg Batra (m), Birgitta O...

Se debatten om politikernas egen skolgång
Den engagerade läraren

Den engagerade läraren

Samtal med Christer Isaksson, journalist och författare, som berättar ”Den engagerade läraren”, boken som beskriver åtta toppolitikers skolgång och de...

Se samtalet med bokens redaktör