Årets viktigaste fortbildning?

Fredagen den 14 augusti är en dag jag kommer att minnas länge. På förmiddagen en stämningsfull och värdig minneshögtid för John Hron, som för 20 år sedan mördades på det mest bestialiska sätt av nazister.

På eftermiddagen högtidlig invigning av Segerstedtinstitutet vid Göteborgs Universitet. I ett antal år har vi i LRs forum för humaniora och samhällsvetenskap anordnat föreläsningar med Christer Mattsson, grundare av Toleransprojektet, och nu tf föreståndare för Segerstedtinstitutet. Christer Mattsson är oerhört både kunnig och erfaren vad gäller undervisning kring rasism och intolerans. Han är dessutom en trollbindande berättare och föreläsare.

Redan när vi började vårt samarbete för snart tio år hoppades vi att det så småningom skulle skapas en universitetsinstitution med den inriktning som Segerstedtinstitutet nu har fått.

Sedan 2010 har vi också ordnat tvådagarskurser tillsammans med Christer Mattsson/Toleransprojektet, Stiftelsen Expo, och de senaste åren även New Connexion. Det är med glädje vi nu återigen ordnar en sådan kurs, närmare bestämt i Uppsala den 7 - 8 oktober.

Kanske den mest angelägna fortbildning du som SO-lärare kan delta i under detta läsår. Förutom Christer Mattsson föreläser även Jonathan Leman från Expo och Birgitta Hägg från New Connexion.

Vi kan utlova två givande dagar som gör dig väl rustad för arbetet med frågor kring intolerans och rasism i din undervisning. Kursen vänder sig alltså i första hand till lärare i samhällsvetenskapliga ämnen, men är även öppen för andra intresserade lärare. Välkommen med din anmälan!

Anmälan på http://korta.nu/oktober Länk till annan webbplats.

Mer info på www.lr.se/humsam


Sten Hagberg

Gymnasielärare och ordförande för ämnesforumet för humaniora och samhällskunskap.

Mejla