S-stöd för lärarna i arbetstidsfrågan gentemot SKL ger reaktioner

LR är givetvis själaglada för stödet i avtalsrörelsen i denna viktiga fråga.

Publicerad Av

Andra kommentarer finns på Robert Noords blogg, profilerad skolpoltiker i Haninge som också är en av de nio socialdemokraterna som skriver under debattartikeln.

I dag har också Stockholms stads skolborgarråd Lotta Edholm gått ut på in blogglänk till annan webbplats och även hon krävt att SKL backar om arbetstidsfrågan! Edholm skriver:

"Att ta bort förtroendetiden ses av många lärare som den sista spiken i kistan för läraryrket som ett fritt, akademiskt yrke. Att SKL valt att driva denna fråga så hårt, inte minst genom sin förhandlingsordförande Ingela Gardner Sundström (M), har allvarligt skadat relationerna mellan lärarfack och arbetsgivare. Jag utgår från att SKL i de kommande förhandlingarna kommer att släppa kravet på slopande av förtroendetiden för lärare. Jag bedömer det som helt nödvändigt om relationen återigen ska präglas av respekt. Svensk skola står inför enorma utmaningar. SKLs provokationer mot lärarkåren bidrar inte till att utveckla svensk skola."

Detta sätter onekligen starkt tryck på SKL, men därifrån hörs ännu inget ...

En politiker som dock föga förvånande slår ifrån sig och förminskar kritiken mot moderatledda SKL är den moderate riksdagsledamoten och tidigare Nackapolitikern Mats Gerdau. På sin blogg kritiserar han undertecknarna bland annat för att de inte sitter i SKL:s ledning och därför inte kan påverka. Nej just det, det var just det ...

Även tidningen Skolvärlden uppmärksammar utspelet och intervjuarlänk till annan webbplats ovannämnde Robert Noord.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla