Och Peter Eriksson lyfte skolan i sitt Almedalstal

Miljöpartiet är ett parti som kan unna sig lyxen att ha två företrädare, partiledare, eller språkrör som de heter. I Peter Erikssons tal under Almedalsveckan berördes skolan.

"Det är en del som undrar varför vi i mp är med och inför betyg från sjuan istället för från åttan. Men det är en liten förändring. Det som kommer att förändra skolan i grunden och i det långa loppet är vårt beslut om att genomföra ett helt nytt system för mer utförliga skriftliga omdömen från lärare till föräldrar och elever, redan från första klass.

Det är en kvalitativ förändring som kommer att driva på för att steg för steg höja kunskaps­nivån och göra att färre slinker förbi utan ha hängt med på lektionerna. Vi ska ha kriterier i de nya skriftliga omdömena som gör att vi kan få en likvärdighet i hela landet. Jag tror att detta kan bli den viktigaste pedagogiska reformen i skolan i modern tid. Forskningen talar tydligt för det. De gamla och trubbigare betygen kommer så småningom att framstå som alltmer otidsenliga och mossiga."


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla