Valguide i skolfrågor

Snart är det dags att gå och rösta i val till riksdag, landsting och kommun. Ofta glöms det bort i mediarapporteringen att valet också gäller den lokala politiken.

Publicerad Av

För kommunvalet är dock inte denna lilla valguide och sammanställning av länkar för den skolintresserade, till vidare hjälp. Men om du vill veta vad dina lokala politiker tycker så tala med dem i mataffären, stoppa dem på gatan, mejla till dem och be att få svar.

Börja annars gärna med att läsa om Lärarnas nya opinionsundersökning om skolan som går igenom vad väljarna tycker är de viktiga skolfrågorna.

En given sida för den skolintresserade väljaren som vill ha en sammanställning av vad partierna tycker i skolpolitiken finns i Lärarnas medlemstidning Skolvärlden, som i sitt förra nummer hade en mycket bra genomgång. Läs "Det här vill partierna med skolanlänk till annan webbplats" .

Läs också gärna vidare på Skolfronts hemsida där man tar upp valet ur ett skolperspektiv. Där kan man bland annat lyssna till skådespelaren Joel Kinnemans kloka ord om skolan. Han vill se mindre klasser och uppskattar betyg för att hjälpa eleverna att få motivation och göra sitt bästa.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla