Nygamla ratade förslag

Idag läser vi hur Centerpartiets Mauds Olofsson i Svenska Dagbladets serie "Krispartierna" förklararlänk till annan webbplats att partiet ska bredda sin profil med att kräva att elever ska få betygssätta sina lärare och att skolor självständigt ska få öka antalet lektioner.

Publicerad Av

På detta vis hoppas alltså det krisande partiet att väljarna ska återvända. Men utspelet faller nog inte i god jord vare sig hos elever eller lärare.

Lärarnas Riksförbund och SECO - Sveriges Elevråds Centralorganisation, har gått ut flera gånger och klarlagt var lärare och elever står i frågan. Läs exempelvis "Elever och lärare överens: Utvärdering inte betygsättning".

Och Lärarnas Riksförbunds ordförande Metta Fjelkner har också gått ut tillsammans med forskaren Trevor Dolan "Betyg på lärarna helt feltänktlänk till annan webbplats".

Några nya argument förs inte fram av Centerpartiet denna gång heller. Kanske finns det viktigaste skälet i det vikande väljarstödet? Då kan alla förslag vara värda att pröva. Men då hade det kanske varit klokare att ta några nya förslag som är nya, istället för en idé som lanserats av en självsvåldigt socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla