Lärarnas Riksförbund går före – igen

När Skolvärlden nylanserades med satsning på papperstidning, webbtidning och webb-TV för ett drygt år sedan fick förbundet utstå spott och spe från bland annat företrädare för Sveriges Kommuners och Landstings tidning Dagens Samhällelänk till annan webbplats.

Men nu är de inte sämre än att de i sin egen omgörning av tidningen tar efter Skolvärlden, den tidning man ifrågasatte och kritiserade. Men det kommer alltid att vara så att originalet är bättre än kopian …

Det är också värt att notera att gamla Skolvärldens chefredaktör som numera ansvarar för Skolledaren, Skolledarförbundets tidning, också försöker kopiera hela vårt koncept.

I veckan har Skolledaren fått en ny form med nya kläder som försöker efterlikna den moderna design och läsvänligheten som Skolvärlden nått efter sitt första år. Även här ser vi att originalet håller ledningen.

Och läsarna håller med. I en ny läsvärdesundersökning säger Skolvärldens läsare att förbundet satsat helt rätt med det nya formatet och med att låta professionella tidningsmakare göra förbundets medlemstidning. Det tycker vi lärarna är värda.

En överväldigande majoritet, 83 procent av läsarna, anser att Nya Skolvärlden är bättre än förr. Hela 96 procent anser att den är aktuell och 95 procent anser att den är lättläst. 

Lärarnas Riksförbund och Skolvärlden var tidigt ute med en integrerad kommunikation och en insikt om att nya kommunikationskanaler måste används för att motsvara medlemmarnas behov och krav.

Slutligen kan också nämna att givetvis har också Lärarförbundet med sin nyhetstidning länk till annan webbplats Lärarnas Tidninglänk till annan webbplats följt efter Lärarnas Riksförbund – som så ofta – när man tog efter Skolvärlden. Den har med sin snabba sajt där uppdaterade skolnyheter kan läsas dygnet runt, satt en ny standard i skolvärlden.