Sätt politikerna i skolbänken

Idag läser vi den kloke ledarskribenten Mattias Karlsson i Trelleborgs Allehanda. I sin signerade krönika med rubriken "Sätt politikerna i bänkenlänk till annan webbplats" skriver han om ett alternativ till TV-serien "Klass 9A".

Publicerad Av

"Här kommer mitt förslag till en ny uppföljare till ”Klass 9A”, sätt politikerna i skolbänken. Om det är något verkligen behöver belysas så är det kompetensen hos landets alla kommunpolitiker med ansvar för skolan. Förvisso är det inte lätt att göra bra tv av skolpolitikerna i en kommun men för att visa upp skolans villkor ur ett brett perspektiv går det inte att komma ifrån att politikerna har en central roll i hur skolorna bedrivs i landets alla kommuner."

Vi kan bara instämma.

Mattias Karlsson skriver mot bakgrund av att Tolvåkersskolan i Löddeköpinge som första skolan i landet kan bli satt under tvångsförvaltning av staten.

Frågan utreds nu av regeringen efter att föräldrarna till eleverna på skolan begärt det. Klass 9A på skolan har haft sju rektorsbyten och 52 lärarbyten på tre år. Mattias Karlsson konsterar:

"Det är bortom all förnuft och sans."

Återigen, vi kan bara instämma.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla