Politiker i SKL åter i blåsväder

Nu kan vi se att Ingela Gardner Sundström är ute i blåsväderlänk till annan webbplats igen tillsammans med sin man Jan-Olov Sundström.

Publicerad Av

Därtill ordförande i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL:s) förhandlingsdelegation och därmed en central person för lärarna i kommande avtalsrörelse. Hon har varit aktiv kommunpolitiker i 32 år (!).

Aftonbladet skriver idag om en arvodeshöjning på 331 procent för maken som är ordförande i byggnadsnämnden i kommunen och som hustrun varit med och fattat beslut om. Dessutom har kommunalrådet Michaela Fletcher-Sjöman (M) fått 10,3 procents löneförhöjning och kan inkassera 72 800 kronor i månaden.

När Skolvärlden förra året uppmärksammadelänk till annan webbplats paret som även då anklagades för maktmissbruk, så handlade det bland annat om hur de drev skolan i Österåker som en familjeangelägenhet.

I lokaltidningen berättas det nu även att Ingela Gardner Sundström låtit avmåla sig i ett porträtt på jobbet. Det finns dock ingen en tradition av detta i kommunen, men antagligen ansågs det vara en bra idé att hon kan leva kvar i korridorren på kommunhuset i ytterligare trettio år.

Noteras ska att Gardner Sundström fortfarande inte har gett Skolvärlden den intervju de efterfrågade i samband med sin granskning av henne. Onekligen ovanligt av en folkvald politiker.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla