Snart dags för Innovativa lärarpriset

Om ett par veckor, den 7 mars kommer det Innovativa lärarpriset delas ut igen. Priset är ett flerårigt samarbete mellan Lärarnas Riksförbund och Microsoft.

Publicerad Av

2010 utsågs Anna Karlsson till Sveriges mest innovativa lärare för att hon på ett innovativt sätt använder sig av Internet och sociala medier som pedagogiskt verktyg. Hon fick därmed representera Sverige i den europeiska finalen i Berlin. Annas arbete gillades även av den europeiska juryn som gav henne biljett till världsfinalen i Kapstaden.

Och i höstas, under Worldwide Innovative Education Forumlänk till annan webbplats belönades hon med tredje platsen i världsfinalen och därmed kan hon officiellt kalla sig för en av världens mest innovativa lärare.

200 000 lärare ingick ursprungligen i tävlingen som arrangeras internationellt av Microsoft. 125 lärare gick vidare till finalen i Sydafrika. Där visades deras arbete upp i en utställning för 500 lärare, skolledare och regeringsföreträdare från hela världen.

12 lärare fick pris i 4 olika kategorier: Content, Collaboration, Community och Educators choice. Anna Karlsson vann andrapris i kategorin Collaboration.

I väntan på att det ska bli klart vilka som är nominerade till 2011 års pris och sedan vilka som småningom utses att representera Sverige så vill bloggen passa på att påminna vilket fint genomslag förra årets pristagare fick.

Att hon dessutom lyckades mycket väl i den internationella finalen i Kapstaden bidrog säkerligen. Men det är tydligt att det finns ett intresse för hur duktiga lärare lyckas utveckla sin undervisning.

Anna som till vardags är lärare på Viktor Rydbergs samskola i Djursholm, har vi även kunnat höra i radio:

Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4139103länk till annan webbplats


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla