Svenska lärare mest innovativa i Europa

Svenska lärare står sig mycket väl i den internationella konkurrensen. På torsdagen utnämndes Kara Barker-Åström och Roger Lister, båda lärare vid Viktor Rydberg Gymnasium, till Europas mest innovativa lärare inom kategorin "Problem solving and critical thinking".

På torsdagen utnämndes Kara Barker-Åström och Roger Lister, båda lärare vid Viktor Rydberg Gymnasiumlänk till annan webbplats, till Europas mest innovativa lärare inom kategorin "Problem solving and critical thinking".

Från Lärarnas Riksförbunds sida är det mycket glädjande att svenska lärare återigen belönas för sin innovativa metodik. Kara och Roger har utvecklat unika och kreativa metoder med bland annat tv-serien CSI som lockbete.

Tidigare i vår utsågs Kara och Roger till två av Sveriges mest innovativa lärarelänk till annan webbplats av Lärarnas Riksförbund och Microsoftlänk till annan webbplats för att de med intresseväckande metoder ökar elevernas intresse för naturvetenskap.

Prisutdelningen ägde rum 22-24 mars i samband med Microsoft Partners in Learning European Forumlänk till annan webbplats i Moskva där över 300 lärare och skolledare från över 40 länder samlats för att utbyta erfarenheter om vilka utmaningar som skolan står inför och hur IT och digitala medier kan användas i skolan.
2010 utsågs Anna Karlsson till Sveriges mest innovativa lärare för att hon på ett innovativt sätt använde sig av Internet och sociala medier som pedagogiskt verktyg. Hon kom trea i världsfinalen i Kapstaden.