Lärarnas löner måste höjas

Det finns ett starkt tryck i lönefrågan. Såväl media som allmänhet menar att det behövs en rejäl satsning på högre lärarlöner. Läs Aftonbladet i dag. Tidningen börjar idag summera sina slutsatser efter sex veckors granskning av skolan.

Publicerad Av

Det finns ett starkt tryck i lönefrågan. Såväl media som allmänhet menar att det behövs en satsning på högre lärarlöner. Läs exempelvis Aftonbladet i dag.

Idag finns det sex helsidor som inleds med tidningens första slutsats efter sex veckors granskning av den svenska skolan. Denna slutsats är: ”Höj lärarlönerna”.

Läs på Aftonbladets hemsidalänk till annan webbplats och köp tidningen idag. Och sprid den!

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skriver själv om granskningen av vad som hände med världens bästa skola. Och hans och tidningens slutsats är alltså att lärarlönerna måste höjas.

Och oavsett om SKL och landets kommuner lyssnar eller inte så aviserar nu staten att det kommer något slags riktad satsning för högre lärarlöner till hösten.

Det är nödvändigt, eftersom skolans huvudmän inte har förmått att satsa på lärarna i grundskolan och gymnasieskolan. Detta trots löften i det gällande avtalet.

Nu börjar tiden rinna ut för de ansvariga för skolan. Detta kan inte fortsätta. Aftonbladet har sagt att de aldrig mött ett sådant starkt gensvar i någon granskning de gjort tidigare.

Svenska folket börjar få nog. De vill ha den bästa skolan till sina barn. Vilket är fullständigt rimligt och nödvändigt om Sverige ska kunna fortsätta konkurrera om jobb och framtida utveckling. Och om vårt land ska ha inte bara utbildade utan även bildade medborgare som kan ta aktiv del i samhällsbygget.


Zoran Alagic

Mediestrateg Lärarnas Riksförbund

Mejla