Aftonbladets viktiga Skolgranskning

I snart sju veckor har Aftonbladets öppna skolgranskning undersökt vad som hände med världens bästa skola tillsammans med läsarna i en nära och öppen dialog. Vi ser med spänning fram mot den fortsatta granskningen. För även om Aftonbladet trappar ner Skolgranskningen nu så lovar man att fortsätta följa skolan nära. Det är bra. Det behövs.

Publicerad Av

I snart sju veckor har Aftonbladets öppna skolgranskning undersökt vad som hände med
världens bästa skola tillsammans med läsarna i en nära och öppen dialog.
Bland annat var man med och följde Lärarnas Riksförbunds förbundsråd och diskussionen och debatten om de alltför låga lärarlönerna.
I måndags publicerades den första slutsatsen:
#1 Höj lärarlönernalänk till annan webbplats
På tisdagen och onsdagen följde den andra och tredje slutsatsen:
#2 Bort med b-skolanlänk till annan webbplatsoch
# 3 Stoppa lycksökarnalänk till annan webbplats

Idag har man haft utbildningsminister Jan Björklund med i webb-TV och han frågades utlänk till annan webbplats om bland annat lärarlönerna.
Som ett slags avslut har Aftonbladet idag också satsat på att berätta om de bra skolornalänk till annan webbplats som också finns i landet.
Det är bra och glädjande att man lyfter de positiva exemplen. Och det förnekar ingen att det finns bra, ja suveräna, skolor med studiero och med fokus på kunskap och resultat. Problemet är att de är alltför få.
Vi ser med spänning fram mot den forsatta granskningen. För även om Aftonbladet trappar ner Skolgranskningen nu så lovar man att på nära håll fortsätta följa skolan. Det behövs. 


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla