Framgång för förhandlarna på Lärarnas Riksförbund

Lärarnas Riksförbunds förhandlare har lyckats driva upp lärarnas löner på Kunskapsskolan. Lönerna för lärare ligger idag på en låg nivå, och detta ses därför som ett genombrott. Den nya löneökningen blir 4,3 procent för tvåårsperioden 2010-2011 istället för läraravtalets 3,8 procent. Nu hoppas Lärarnas Riksförbund att det ska leda till att andra skolor följer efter.

Publicerad Av

- Vi är jätteglada för att vi lyckats med detta. Det känns bra att företaget lyssnade och använde en del av vinsten till att höja lönerna. Vi ser det som en delseger att Kunskapsskolan inser att det är vikigt att satsa på sin personal, säger Anders Nilsson, som är biträdande företagsombud inom Lärarnas Riksförbund på Kunskapsskolan.

- Detta är helt klart ett steg på vägen. Jag välkomnar höjningen och hoppas att det ska leda till att fler skolor, friskolor eller kommunala skolor, följer efter. Jag vill också rikta beröm till våra förhandlare som kämpat hårt för att åstadkomma en förändring i positiv riktning, säger förbundsordförande Metta Fjelkner.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla