Lärarstudenterna aktiva i Almedalen

LR Stud uppmärksammas i Dagens Nyheters sammanfattning av Almedalsveckan på måndagen. Tidningen lyfter just fram LR Stud och lärarstudenterna som uppvaktar utbildningsminister Jan Björklund.

Publicerad Av

På tal om bra opinionsbildning så ser vi att LR Stud uppmärksammas i Dagens Nyheters sammanfattning av Almedalsveckan på måndagen. Tidningen lyfter just fram LR Stud och lärarstudenterna som finns på ett uppslag med åtta bilder i tidningen. Där ser vi att en bild visar hur LR Stud uppvaktar utbildningsminister Jan Björklund.

Av allt väsentligt som hände i Almedalen är skolan och Lärarnas bland det som är värt att lyfta fram. Utan intressanta budskap måste man köpa sig plats. Därför är LR med på en av åtta bilder.

På tal om LR Stud så var inte Björklund den ende makthavare som uppvaktades av lärarstudenterna. LR Stud hade rader av powermöten inbokade hela veckan med olika utbildningspolitiska makthavare. Mycket imponerande. Dessutom var de med i olika tv-inslag, bland annat med lärarstudenten som går runt med shoppingvagn utan arbetsplats då han inte får någon introduktionsplats …
Det var med andra ord inte konstigt att skolan hörde till det som uppmärksammades mest. Vi läser att Håkan Juholt och skolan var de största snackisarna under Almedalsveckan.

Det var rentav så, som vi kan läsa på Lissly, som bevakar sociala medier, att "den enda politiska fråga som seglade högt upp på dagordningen i sociala medier var Skolan."
Man skriver vidare att:

"Vi har manuellt kontrollerat alla resultat och än djupare ned, men ingen annan politisk fråga kommer ens i närheten av skolan och utbildningspolitik när det gäller sociala medier."

Tack vare aktiva lärarfack och engagerade studenter så lyftes skolan i årets Almedalen. Vi får se hur långt det räcker. Makthavarna bör ha fångat upp signalerna, frågan är om SKL också gjort det och dragit rätt slutsatser. Lärarna har höjt kraven och förväntar sig konkreta satsningar på lärarkåren och skolan. 


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla