Lärarnas Riksförbund i topp på sociala medier

Lärarnas Riksförbund ligger i toppen när det gäller fackförbunds närvaro i sociala medier. Exempelvis i förra veckan var de fem bästa fackförbunden i sociala medier, enligt Smixr index:

Publicerad Av

1. Kommunal 76
2. Lärarnas Riksförbund 73
3. Lärarförbundet 62
4. Unionen 60
5. Vårdförbundet 59

Smixr är ett index för sociala medier som startades i november förra året. Det är ett index som mäter hur framgångsrika svenska företag och organisationer är på att nå fram och interagera i sociala medier. Smixr handlar inte bara om vilka sidor som har flest fans på Facebook.

Indexet går från 0 till 100 och är relativt alla företag som indexeras. Det beräknas utifrån tolv olika parametrar, som total viral spridning, hur aktiv man är, hur många som kommenterar, gillar och delar information, hur många fans man har samt hur dess antal förändras över tid. Beräkningen görs en gång per dag, med en dags fördröjning samt med glidande medelvärde för de senaste sju dagarna. I dagsläget är det dock endast närvaron på Facebook som indexeras.

Läs mer på Smixr:s hemsidalänk till annan webbplats.

Nämnas kan också att av de 100 mest framgångsrika företagen och organisationerna i Sverige inom sociala medier, så ligger Lärarnas Riksförbund på 50:e plats och är det näst mest närvarande fackförbundet. Och detta är bara början …

Lärarnas Riksförbund hittar du bland annat på Facebook:
www.facebook.com/lararnaslänk till annan webbplats och på Twitter som @lararnas.

Följ gärna Lärarnas Riksförbunds bloggare på: lrbloggar.selänk till annan webbplats.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla