Dagens otidsenliga system med amatörer som styr skolan måste ersättas

I helgen fick LR Stud, Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening, en nyvald styrelse och en ny ordförande. Den avgående ordföranden, Friedrich Heger, överlämnade uppdraget med den äran till Freddy Grip.

Publicerad Av

LR Studs konvent uppmärksammas i Skolvärldenlänk till annan webbplats. Man citerar Freddy Grip som var stolt över uppdraget han valts till och sa:

”Det känns jättestort att få äran att leda organisationen som jag tycker så himla mycket om.”

”Nu kommer ett nytt verksamhetsår med full kraft. Vi ska använda det för att göra våra studenters och framtida kollegors verklighet till en bättre verklighet.

Freddy Grip är 24 år och student på Civilingenjör- och lärarprogrammet på KTH. Han ska bli lärare i fysik och matematik för gymnasiet. I ett pressmeddelandelänk till annan webbplats menar den nye ordföranden att kommunerna visar gång på gång sin oförmåga att ta ansvar för skolan:

”Det blir alltmer uppenbart att det krävs ett nytt modernt huvudmannaskap som kan ersätta dagens otidsenliga system med amatörer som styr skolan.”

Han skriver också:

”För att uppnå vårt mål med en bättre verklighet för studenter, framtida kollegor och elever så krävs det att facket stärks och det gör vi på lokal nivå. Verksamhetsåret 2012/2013 ska fokuserar på våra fantastiska lokalföreningar med studenter som är engagerade hellre än likgiltiga”.

Vi önskar Freddy lycka till!


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla