Stöd löneuppropet “Det börjar med läraren!”

Över tusen Malmölärare kräver nu 10 000 kronor mer i månaden. Och löneuppropet sprider sig över landet. SVT har intervjuat Philip Dante som är orolig för yrkets framtid.

Publicerad Av

”Man kommer ju aldrig att locka till sig de mest kompetenta akademikerna till läraryrket, om man inte visar att de får lön för sin möda”, säger Dante till SVT:s reporter.

Philip Dante har haft kontakt med flera av LR:s distriktsordföranden runt om i landet.

”Många är missnöjda med sin lön, så självklart har Lärarnas Riksförbund ställt sig bakom löneuppropet, åtminstone de personer som jag har pratat med”, säger han.

Lärarnas Riksförbund centralt instämmer och stödjer uppropet helhjärtat.

”Kravet på 10 000 kronor mer i månaden är ett fullt legitimt krav och det måste vi nu ha en plan för att uppnå så snart som möjligt”, säger förbundsordförande Metta Fjelkner till SVT. Hon understryker att det handlar om en långsiktig målsättning.

”Att få 10 000 kronor på ett ettårsavtal - det begriper både jag och andra säkert att det får man inte”, säger Metta Fjelkner.

Philip Dante menar att villkoren för lärarkåren har försämrats gradvis och att det är dags att säga ifrån nu. Och sedan säger han:

"Om man lägger en groda i ljummet vatten och bara tillräckligt långsamt höjer temperaturen, så kan du till slut koka ihjäl grodan utan att den klagar. Och det är väl mot det stadiet som lärarna är på väg."

Om du ännu inte gått med i ”Löneuppropet Det börjar med läraren!” så gör det nu!

http://loneuppropet.wordpress.com/loneuppropet/länk till annan webbplats


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla