Nya arenor för lärardebatt och samtal

På Facebook har bland andra Lärarnas Riksförbund en mycket aktiv sidalänk till annan webbplats med många lärare som samtalar om läraryrkets villkor och utmaningar samt om skola och undervisning. Där förs ett fritt och öppet samtal.

Publicerad Av

Likaså är det högt i tak på Twitter, en arena för den som kan uttrycka sig i så kallade twitterinlägg, tweets på blott 140 tecken. Även om det på Twitter är en ganska liten skara jämförelsevis, pågår på många håll ett mycket ambitiöst arbete av lärare.

Till exempel i det så kallade Skollyftetlänk till annan webbplats, som startats av bland andra Anna Kaya, engagerad lärare från Sigtuna. Mycket ambitiöst och många bra idéer.

På torsdagar äger #Skolchatt rum. Ännu en gång ser vi att Twitter som ju är ett fantastiskt utbytesforum där idéer kan mötas och delas.

Förhoppningsvis kommer ännu fler lärare och skolintresserade att upptäcka dessa arenor och även finna fram till framtidens arenor. Arenor som vi inte vet idag vilka de är eller blir. Det är en spännande tid med kommunikation och samtal.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla