Stort genomslag för Skolans dag

Över hela landet har Skolans dag* firats och uppmärksammats. Med pressträffar på över tjugo orter och aktiviteter på många fler håll har skolan och lärarna lyfts fram.

Publicerad Av

Härlänk till annan webbplats kan du läsa pressmeddelandet om dagen.

Skolvärlden skriver om Skolans dags femårsjubileum härlänk till annan webbplats och under rubriken "Medvind i skol- och lärarfrågor" man  gör också nedslag  i bland annat Malmö och Växjö härlänk till annan webbplats och dagens aktiviteter i Uppsala återges i ett webb-tv inslag härlänk till annan webbplats.

I bland annat SVT Tvärsnytt har det sänts inslag i morgonsändningarnalänk till annan webbplats, och i Radio Malmöhus P4 sändes detta inslaglänk till annan webbplats. Men också på många andra håll runtom i landet har såväl SVT som TV4 och Sveriges Radio och övriga lokala medier bevakat dagen.

Här kan du läsa de olika lokala upplagorna av rapporten "Läraryrket - En stor livsuppgift med låg livslönlänk till annan webbplats" som presenterats i dag.

Nästa Skolans dag firas den 10 september 2013. Skolans dag har instiftats av Lärarnas Riksförbund och firats sedan 2008.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla