Varför rösta ja?

Att tre LR-lärare skrev en debattartikellänk till annan webbplats på SvD Brännpunkt på webben gjorde att media under torsdagen fokuserade på just förbundsordföranden Metta Fjelkner, som de tre lärarna riktade avgångskrav mot.

Publicerad Av

Tyvärr riskerade nu sakfrågan - lärarnas villkor och löner - att överflyglas av avgångskrav mot enskilda individer. Både Fjelkner och Sirén mötte mycket kritik.

Att då hitta ett så klokt och resonerande blogginlägg som inlägget "Därför röstade jag “ja”, är välgörande. Låt oss citera början:

"Eftersom det tog cirka 5,3 sekunder för “svek”-debatten att sätta igång i form av inlägg på Facebook , Twitter, tidningarnas kommentarsidor osv, och eftersom jag är en av de där hemska och svekfulla delegaterna som röstade “ja” till medlarbudet, är det på sin plats att jag förklarar mig.

Låt mig börja med att säga att det varit så mycket lättare att tillhöra den “förlorande” sidan i ett beslut. Det hade varit rätt skönt att slippa ta ansvar och undvika kritik. Innan jag förklarar varför jag svarade “ja”, är det några saker som alla måste förstå:

  • Jag är inte heller nöjd.
  • Det var inte särskilt stor skillnad i hur man såg på budet mellan de som röstade nej och de som röstade ja. Alla såg samma problem – de flesta såg samma fördelar. Jag anser att de som röstade nej gjorde sitt ställningstagande utifrån precis lika genomtänkta argument som jag och jag skulle inte beskriva det som två olika läger."

Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla