Lärarna i fokus

Denna vecka har en milstolpe passerats i medias bevakning av skolan.

Publicerad Av

I torsdagens Studio Ett, Sveriges radios flaggskepp bland samhälls- och aktualitetsprogram, ägnades så gott som hela sändningen åt att lyfta fram lärarnas betydelse. Under rubriken Skolan och lärarnalänk till annan webbplats diskuterades olika aspekter av läraryrket.

Eller lärarens roll i den utskällda skolan som Studio Ett själva beskriver det. "Vad är det som gör en lärare bra och vad är det som gör att så många lärare misslyckas med att få sina elever att nå målen?"

I första timmen kunde vi höra bland andra Peter Gudmundsson, rektor KTH, Ebba Lisberg Jensen, Malmö högskola, Anders Fredriksson, projektledare Skolverket och läraren Ann-Marie Körling.
I andra timmen fördes ett samtal mellan tre lärare Gunilla Hammar, känd från tv-programmet "Klass 9A", Ola Håkansson, gymnasielärare i Danderyd, och uppmärksammad efter en debattartikel i Dagens samhälle om en lärares vardag, som fått ett enormt gensvar, samt Katja Hvenmark-Nilsson, gymnasielärare i Göteborg och aktuell med en bok om att vara nyutexaminerad lärare.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla