Innovativa lärare lyfts fram

Förra veckan blev det klart att tio svenska lärare utsetts till innovationsutbildare av Microsoft Sverige i samarbete med Lärarnas Riksförbund. Dessa lärare gör ett gott pedagogiskt arbete, där de använt informations- och kommunikationsteknik (IKT) för att stötta sina elevers lärande.

Publicerad Av

Bloggen instämmer i ett stort grattis till Elisabeth Nagy från Franska Skolan i Stockholm , Cecilia Ahlström, Jonas Gustafsson, Fredrik Carlnäs och Kristina Ottander från Rodengymnasiet i Norrtälje, Ulrika Zakrisson och Frida Björling från Väsby Nya Gymnasium i Upplands Väsby, Jonas Bäckelin från Mikael Elias Gymnasium i Stockholm, samt Åsa Girgensohn och Helena Kvarnsell från Björknässkolan i Nacka.

Det är onekligen glädjande att se att dessa idérika kreativa lärare pekar framåt och att deras arbete synliggörs. De kan bidra till att lyfta svensk skola.

Och extra roligt är att sju av de tio utsedda lärarna är medlemmar i Lärarnas Riksförbund. Läs mer om dessa lärare härlänk till annan webbplats.

"Lärarna har valts ut då de visat prov  på nytänkande, innovation och kreativitet. De vågar tänka utanför ramarna och därigenom stärka elevers lärprocesser så att alla elever oavsett lärandestil får möjlighet till sin unika kunskapsresa."

Vi instämmer i lovorden från Eva Pethrus, Senior Program Manager på Microsoft Sverige:

”Microsoft Innovative Educator Experts som genomförs i samarbete med Lärarnas Riksförbund har aldrig haft så hög kvalité på bidragen som i år. Vi ser med glädje att allt fler lärare planerar och genomför sina lektioner för att förbereda sina elever för den kommande arbetsmarknaden. De använder IKT på ett naturligt sätt i sin undervisning, inkluderar samhället i skolan och gör på så sätt skolan global. Dessa lärare har förstått sitt uppdrag och skapar morgondagens internationella arbetskraft.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla