Tips om nya material och verktyg för lärare

Det finns gott om nya material och verktyg för lärare på nätet. Här tipsar vi om några alldeles färska, som kan vara värda att kolla upp.

Publicerad Av

Nu på fredagen den 20 mars är det solförmörkelse, en händelse som alltid är spännande för både liten och stor. Då blir det en partiell solförmörkelse i Sverige, men den blir total över Grönland och Färöarna. Med tanke på att det tar i genomsnitt 375 år mellan att två totala solförmörkelser infaller på samma plats på jorden så är det något att uppmärksamma. Bland andra tidningen Illustrerad vetenskap skriver om det härlänk till annan webbplats.

Mötas är ett webbaserat stöd för lärare och andra som jobbar med flerspråkiga elever med funktionsnedsättningar.

Kolla din skola är ett verktyg som låter lärare och andra testa sin egen skola efter samma parametrar som Skolinspektionen. Nu har det uppdaterats.

RFSU har skapat nytt material för skolundervisning för att förebygga kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Materialet heter Vill du? och består av filmer som ska ligga till grund för diskussion om var gränserna går och hur kommunikation kan göra sex bättre. Se härlänk till annan webbplats.


Zoran Alagic

Senior rådgivare Lärarnas Riksförbund

Mejla