Larz Blomqvist från Trollhättan ny i Lärarnas Riksförbund styrelse

Larz Blomqvist, Trollhättan, utsågs på söndagsförmiddagen till ledamot av förbundsstyrelsen för Lärarnas Riksförbund, LR.

Uppdaterad

Vid den pågående kongressen på Djurönäset valdes förbundsstyrelsen under förmiddagen. Lars är nu en av 15 förbundsstyrelseledamöter. Redan under lördagen utsågs styrelsens presidium med bl.a. Metta Fjelkner som fortsatt ordförande.

Larz Blomqvist, 54 år, gymnasielärare i svenska, engelska och historia på omvårdnadsprogrammet, Nils Ericsongymnasiet i Trollhättan.

1 Vilka fackliga uppdrag har du?
- Jag har varit fackligt aktiv från och till i 25 år. Sedan tre år tillbaka är jag distriktsordförande i Fyrbodal. Jag är också kommunombud i Trollhättan.

2 Varför vill du sitta i förbundsstyrelsen?
- LR har utvecklats mycket och blivit vassare de senaste åren, både i sakfrågorna och när det gäller att synas och höras utåt. Jag har alltid uppskattat LRs mindre format med öppna diskussioner och har ett intryck av att det även präglar arbetet i förbundsstyrelsen. Jag är beredd på att det är ett drygt jobb att sitta i FS men tycker att det ska bli väldigt roligt att få arbeta i ett så engagerat lag.

3 Vilka frågor är viktiga nu?
- Arbetstiden är ständigt aktuell och har alltid legat mig närmast hjärtat. Men jag har varit lärare och ombud länge, så jag har intresse för de flesta frågor. I grunden handlar det om att lärare skall kunna göra ett bra jobb för elevernas skull.

Larz Blomqvist kan också nås för intervjuer på telefon 070-5425627.

Kongressen pågår fram till måndag den 26 maj. Under mötesförhandlingarna kan han inte svara direkt, mobilsvar kan ta meddelanden.
Det går också bra att ringa förbundets presschef för att få kontakt. Kontaktuppgifter se nedan


För kommentarer:
Metta Fjelkner, ordförande Lärarnas Riksförbund, 070-262 27 68
För upplysningar:
Zoran Alagic, presschef Lärarnas Riksförbund, 070-262 27 00


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55