Lärarnas Riksförbund presenterar ny Sifo om lärarnas syn på det demokratiska uppdraget

På torsdag presenterar Lärarnas Riksförbund en ny undersökning om hur lärare arbetar med demokrati och hur de hanterar främlingsfientlighet, rasism, homofobi och diskriminering i skolan. Därefter anordnas ett storseminarium om arbetet mot främlingsfientlighet och rasism i skolorna. Bland deltagarna i seminariet finns utbildningsminister Jan Björklund.

Uppdaterad

Torsdagen den 25 september, vid Bokmässan i Göteborg, presenterar Lärarnas Riksförbund en SIFO-undersökningen som kommer ligga till grund för debatten och samtalet under torsdagens storseminarium, "Hur bygger vi demokrati med hjälp av kunskap?", som sänds i SVT.

Medtag pressleg.

Välkommen!

Plats: Bokmässan, lokal R22 (vid mässans pressrum)
Tid: kl 9.00, 25 september

* * *

Gå vidare efter pressträffen till ett storseminarium om demokratins utmaningar. Genom seminariet vill Lärarnas Riksförbund och förlaget Natur & Kultur ta fasta på lärarnas viktiga uppgift att förmedla och diskutera de demokratiska värderingarna.

Läraren Christer Mattsson berättar om sin modell som används inom FN som en förebild för arbete med försoning och mot hatbrott. En bok om detta arbete med främlingsfientlighet och nazism släpps också på Bok & Biblioteksmässan.

Vid seminariet deltar:
Jan Björklund, utbildningsminister
Metta Fjelkner, ordförande Lärarnas Riksförbund
Christer Mattsson, lärare och expert vid Forum för levande historia
Håkan Holm, kommunalråd i Karlstad
Alexander Bengtsson, Forskningsstiftelsen Expo

Moderator är Björn Linnell.

Plats: Bokmässan, lokal K1
Tid: kl 10.00, 25 september

Välkommen!


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55