Läs matte om du vill bli astronaut - Lärarnas Riksförbund presenterar ny bok om matematikundersvisning i skolan

På torsdag eftermiddag vid Bokmässan i Göteborg presenterar Lärarnas Riksförbund en ny bok om matematik, ”Matematikundervisning som fungerar – i verkligheten” av Helen Rundgren. Målet är att höja kvaliteten i matematikundervisningen i skolorna.

Uppdaterad

- Trots regeringens nya satsning på fortbildning i matematik krävs det än bredare grepp för att öka intresset och kunskapsnivån i naturvetenskap och matematik. Dels måste vi få ungdomarna intresserade av ämnet. Men vi måste också förbättra villkoren för lärare och i synnerhet villkoren för matematikbegåvade studenter, som nu väljer ingenjörsyrket istället för att bli duktiga matematiklärare, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Metta Fjelkner.

Kom till vår monter på boknässan och lyssna till partikelfysikern och rymdfararen Christer Fuglesang, som i en exklusiv intervju berättar om varför matematik är så viktigt. Matematiken är ett verktyg som vi använder för att beskriva hela vårt moderna samhälle. Och vill du bli astronaut behöver du definitivt kunna matte!

Välkommen!

Plats: Lärarnas Riksförbunds monter C04:01
Tid: kl 16.00, 25 september


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55