Skolans Dag 24 augusti 2010 En dag för kunskap

Kom och fira Skolans Dag den 24 augusti. Utöver en mängd aktiviteter ute i landet, upprepar Lärarnas Riksförbund succén med att fira Skolans Dag med en heldag på Kulturhuset i Stockholm.

Uppdaterad

- Med Skolans Dag vill vi uppmärksamma och betona alla elevers rätt till kunskap.

Vi lärare 

månar och kämpar för kvaliten i skolan, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Metta Fjelkner.

-

I skolan läggs grunden till ett framgångsrikt Sverige. Med en skola som ger insikter och kunskaper hos alla Sveriges skolelever kan vi lyfta landet. Med rätt förutsättningar i skolan klarar vårt samhälle bättre att möta framtidens utmaningar.

Skolans Dag firas i hela landet. 

Det är en dag som inspirerar och engagerar.

På Kulturhuset i Stockholm arrangeras en hel dags aktiviteter för lärare, elever och andra som är intresserade av skolan.

Kom och lyssna på årets viktigaste skoldebatt, "Slaget som skolan". Ta del av vilken skolpolitik partierna utlovar innan valet.

Under dagen presenteras också Kunskapsstipendiet, ett pris som går till den skola som gjort de bästa specialarbetena om hiv och aids. Vidare berättar

Stefan Sauk om sin passion för Afrika och Bertil Lindblad, FN-organet UNAIDS, inledningstalar.

- Det är en dag full av möjligheter till kompetenshöjning. Jag hoppas att många skolledare och lärare passar på att ta del av den fortbildning som Lärarnas Riksförbund bjuder på under denna dag, säger Metta Fjelkner.

För aktuellt program och mer information, gå in på

www.lr.se/skolansdag

"Skolans Dag" är instiftades av Lärarnas Riksförbund 2008 och är ett registrerat varumärke.  


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55