UNGA SD-SYMPATIER OROAR. Främlingsfientlighet måste stävjas i tid

Sverigedemokraterna hade stora framgångar i skolvalet. De fick 12 procent av rösterna. - Detta är en signal som måste tas på största allvar. 2014 röstar dagens gymnasieelever i riksdagsvalet, säger Metta Fjelkner, ordförande Lärarnas Riksförbund.

Uppdaterad

Lärarnas Riksförbund har under flera års tid bedrivit arbete mot främlingsfientlighet och rasism. Nu är det viktigare än någonsin att detta arbete fortsätter.

- De kommande fyra år är av avgörande betydelse. Det finns en risk att SD blir ännu större bland förstagångsväljarna om de signaler vi fått genom skolvalet inte tas på största allvar, säger Metta Fjelkner.

Mot bakgrund av de starka sympatierna bland gymnasieungdomar blir detta sannolikt en av de viktigaste målgrupperna för Sverigedemokraterna i nästa val.

- Detta måste vi inse och agera därefter. Främlingsfientlighet måste stävjas i tid, säger Metta Fjelkner.

På Bok- och biblioteksmässan som öppnar i Göteborg i dag håller Lärarnas Riksförbund tre seminarier tillsammans med EXPO. Bland annat kommer en skolwebb för arbete mot främlingsfientlighet att presenteras. Seminarierna hålls i Lärarnas Riksförbunds monter.


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55