Lärarnas Riksförbund vill ha en sammanhållen skolpolitik

Den borgerliga oppositionen presenterade idag sina skolförslag. Det står klart att man tänker ta fajten med regeringen om skolan, och lägger sina skolförslag utanför budgeten. Oppositionens förslag har därmed större chans att röstas igenom riksdagen.

Publicerad

- Naturligtvis måste vi ha bra förslag för skolan, men det som är bäst för skolan är en sammanhållen politik som kan genomföras. Det blir problematiskt med en Socialdemokratiskt ledd regeringen som måste driva igenom en borgerlig politik, säger Bo Jansson.

De borgerliga partierna föreslår betyg från årskurs 4. Det vänder sig Lärarnas Riksförbunds ordförande Bo Jansson emot. – Vi vill avvakta utvärderingen av betyg från årskurs 6 först, innan något nytt beslut fattas om betygen, säger han.

Bra med tio-årig grundskola

En tio-årig grundskola, som också är ett av förslagen tycker förbundet är bra. Men det får inte bara innebära att förskoleklassen blir obligatorisk. Med ett längre, fyra-årigt lågstadium kan vi sätta in fler och tidigare insatser där det behovet finns. Där har de borgerliga partierna en stark poäng, säger Bo Jansson.


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55