Molnet – platsen för viktiga samtal om digital skolutveckling på Bokmässan

Lärarnas Riksförbund vill stärka dialogen om digitalisering och skola på Bokmässan. Därför tar man nu över som arrangör av Molnet på Bokmässan 2016, efter att tidigare ha varit partner. Molnet är en mötesplats på Bokmässan för lärare, bibliotekarier, skolledare eller den som är intresserad av samtal om läromedel, lärande och digitalisering.

Publicerad
– Nu när många lärare är mitt i, eller på väg in i, en digitaliseringsprocess behövs en plattform för innovation, inspiration och erfarenhetsutbyte. Därför har vi tagit steget vidare och tar nu över som arrangör av Molnet på Bokmässan 2016 - en mötesplats där det förs djupa samtal om lärande, läromedel och digitalisering mellan lärare och med olika partners i Molnet. Våra partners i Molnet möter också skola och lärare i sin verksamhet, säger Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund.

Missa inte Molnet på Bokmässan 2016 – här utvecklas lärande och skola. Här är platsen att möta forskare, lyssna på inspirerande föreläsare, delta i interaktiva workshops och även lyssna till när podcasts, som rör de viktigaste frågorna inom skola och samhälle, spelas in på plats.

– Digitaliseringens möjligheter kan ge ett mervärde för elevernas kunskapsutveckling. Det är viktigt att huvudmännen investerar i ny teknik, men för att inköpen ska bidra till att höja elevresultaten måste kompletteringar hela tiden ske med fortbildning för lärarna och bra digitala läromedel. Lyssna på vad lärare behöver och låt lärare tänka nytt – tillsammans. Här spelar en mötesplats som Molnet stor roll, poängterar Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund.


Bokmässan 2016 äger rum den 22 – 25 september på Svenska Mässan i Göteborg.
Läs här för mer info:

www.bokmassan.se

länk till annan webbplats


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55