4 lärare vann fortbildningsresa till San Francisco

Fyra vinnare har korats för att följa med på en inspiration och fortbildningsresa till San Francisco. Vinnarna kommer bland annat besöka Berkeley University samt Facebook och Googles huvudkontor för att samla inspiration till hur den svenska skolan kan utvecklas.

PubliceradVinnarna är Åsa Rindbäckfrån Kungsbacka, Erik Jaråkerfrån Västerås, Erik Frennbergfrån Frillesås och Yvonne Dahlqvistfrån Örnsköldsvik. Resan arrangeras av Auranest, som erbjuder en onlinetjänst för att hantera jobbsök tillsammans med Lärarnas Riksförbund och är ett led i att stärka lärares situation på arbetsmarknaden.

Fortbildningsresor i läraryrket är ovanliga så ett besök på Berkeley University och på några av USA:s främsta grundskolor i Palo Alto blev en positiv överraskning för de fyra vinnarna som kommer från olika lärar- och studievägledarbakgrunder runt om i landet.

Förutom att besöka inspirerande skolor kommer vinnarna att få känna av startup-andan i Silicon Valley och få chansen att inspireras av giganter som Facebook och Google, där utbildningen legat som grund för deras framgång.

Frode Thorsén en av Auranests tre grundare, berättar att det är roligt att Auranest kan hjälpa till med att stärka lärarens position på arbetsmarknaden. Att inspirationsresan bär av till San Francisco sågs som ett självklart val som förhoppningsvis kommer vara utvecklande för den svenska skolan.

- San Francisco är en hotspot för it-företag där man verkligen insett värdet av bra utbildning.

Vi såg det som ett självklart resmål för lärare att få inspiration till fortbildning och forskning eftersom även vi i Sverige är i framkant när det kommer till it,

säger Frode Thorsén, Auranest.

Ordförande för Lärarnas Riksförbund Bo Jansson ser positivt på fortbildningsresan och hoppas att den kommer bidra till nya kunskaper och insikter för dem som får åka.

-

Tjänsten Hantera jobbsök är en del i vårt nya medlemserbjudande. Det är viktigt för oss att lärarna förstår sitt värde och det tror jag både verktyget och resan kan bidra med, säger Bo Jansson.


Inforuta om Hantera jobbsök (Auranest)

Auranest är en onlinetjänst som automatiskt skapar, uppdaterar och underhåller användarkonton åt privatpersoner på de största jobb- och karriärsajterna. Auranest gör det enkelt att söka jobb och eliminerar administrativa barriärer för den arbetssökande.

Medlemmar i Lärarnas Riksförbund använder tjänsten helt kostnadsfritt. Lärarnas Riksförbund vill genom samarbetet underlätta rörlighet och stärka lärarnas position på arbetsmarknaden. Tjänsten hittas via

http://www.lr.se/hanterajobbsök

länk till annan webbplats


http://www.auranest.com/

länk till annan webbplats


Angående resan


Auranest anordnar resan mellan den 13-19 juni. Resan arrangeras tillsammans med LR i fortbildning- och utvecklingssyfte.

I samband med resan kommer fyra lärare få möjlighet att besöka bland annat Berkeley, några av USAs främsta grundskolor i Palo Alto, Google och Facebook.

Kontaktinformation Auranest:


Philip Stankovski, VD, Auranest

ps@auranest.com

, 076-886 55 95

Gustaf Straht, marknadschef, Auranest,

gs@auranest.com

, 073-916 84 77

Kontaktinformation Lärarnas Riksförbund:

Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund, 070-2622761

Frida Ekberg, pressansvarig Lärarnas Riksförbund, 0702-731555


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55