Rätt satsat – men skolan behöver mer än påskgodis

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med bland annat 500 miljoner i förstärkningspengar till skolor i utanförskapsområden. Det som i dag kallas för jämlikhetspeng. Dessutom läggs 150 miljoner kronor extra på gymnasiets program för språkintroduktion för nyanlända. – Detta är bra, men nu är det viktigt att också kommunerna satsar så inte de nya pengarna till skolan försvinner lika snabbt som påskgodiset, säger Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund.

Publicerad

– Det gäller att dessa 650 miljoner används på rätt sätt och inte går in i den generella kommunala budgeten, säger Åsa Fahlén.

I övermorgon, den 20 april, lämnar Skolkommissionen sitt slutbetänkande.

– Mitt önskemål till både regering och opposition är att se Skolkommissionens kommande slutbetänkande som en helhet, det måste bli slut på lappandet och lagandet i svensk skola.

– Det kommer att behövas en rad sammanhängande reformer, om det svenska skolsystemet ska kunna bli likvärdigt och åter leverera toppresultat. Svenska skola behöver helhetssyn och blocköverskridande överenskommelser om skolan, säger Åsa Fahlén.


 

 


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55