En viktig seger för våra pensionärer

Det är klokt av SKL att ge de pensionärer som fått sänkt tjänstepension kompensation. – Det innebär en viktig seger för vårt krav att ge pensionärsmedlemmarna som fått pensionen reducerad 2018 en tillfällig kompensation i år som motsvarar nivån för 2017. Nu gäller det att hitta en permanent lösning, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

Publicerad

Den nuvarande pensionsöverenskommelsen har visat sig kunna innebära rejält sänkta tjänstepensioner för tidigare anställda i kommuner, landsting och regioner.

I morse lämnade samtliga fackliga organisationerna i kommunsektorn över en förhandlingsframställan till arbetsgivarorganisationerna SKL och Pacta. Målet var att få dels en omedelbar lösning för 2018 och dels en långsiktig lösning som hindrar att sänkningar liknande den som skedde i år händer igen.

– Att SKL nu snabbt beslutat sig för att kompensera de pensionärer som drabbats av en sänkning var det enda rimliga. Nu väntar förhandlingar med SKL för att vi ska komma överens om en långsiktigt hållbar lösning från 2019 och framåt, säger Åsa Fahlén.


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55