Lärarscenen lanseras på Bokmässan 2018

Bokmässan satsar särskilt på skola och bibliotek inför Bokmässan 2018 och det kommer att synas i en rad olika satsningar. Nu lanseras Lärarscenen i samarbete mellan Lärarnas Riksförbund och Bokmässan.

Publicerad

I och med satsningen särskiljs inte digitala och analoga läromedel. Tidigare har området Molnet på plan 2 omfattat digitalisering och skola. Nu samlas allt i ett nytt grepp i C-hallen där flertalet utställare inom utbildning ställer ut.

Bokmässans största målgrupp är lärare, och med Lärarscenen får skolan en tydlig hemvist på Bokmässan där syftet är att inspireras, mötas och nätverka för vidare kunskapsutveckling. För scenprogrammets utveckling svarar Lärarnas Riksförbund i samarbete med andra aktörer.

– Jag är mycket nöjd över att Bokmässan med etablerandet av Lärarscenen fortsätter att satsa på att lärarna ska få sin inspiration och kompetensutveckling i en väldigt stimulerande miljö, där bildning och litteratur utgör grunden. Det finns ett stort behov bland lärare av att få möta andra lärarkollegor från olika skolor, få chans att skapa nya kontakter och diskutera aktuella frågor som rör skola och samhälle. Vi är stolta över det fina uppdraget att få vara med och sätta samman ett program för Lärarscenen alla fyra mässdagarna, med bästa tänkbara innehåll, säger Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund.

– Lärare är Bokmässans största besöksgrupp, med Lärarscenen stärker vi mötet mellan lärare och växlar upp samtalet om lärande och kunskapsutveckling i stort. Lärarnas Riksförbund är en stark aktör och en viktig samarbetspartner för Bokmässan. Vi är mycket glada över att vi tillsammans kan lansera Lärarscenen, säger Frida Edman, t f Mässansvarig, Bokmässan.


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55