Lärargalan hyllar lärare och skapar förebilder

Lärargalan arrangeras varje höst för att hylla lärare och skapa förebilder. Över 25 000 elever har nominerat sina favoritlärare till Lärargalan 2018. I går belönades Fiddi Jafari Gauthier på Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg med priset för Årets motivationständare.

Uppdaterad

“Hon är den bästa läraren jag någonsin har haft. Hon har utvecklat mig som person, både i det engelska språket men även gett mig självförtroende när jag inte kunnat hitta det själv. Om det inte varit för Fiddi hade engelskan inte varit mitt favoritspråk. Hon har fått mig att kämpa mycket mer än tidigare i skolan. Hennes sarkastiska skämt, hennes lärorika lärande och hela hennes underbara personlighet förtjänar att vinna det här priset”. 
(Elever som har nominerat Fiddi Jafari på Johannes Hedberggymnasiet.)


På galan som ägde rum på Berns i Stockholm delas tio lärarpriser ut. Förutom Årets motivationständare fanns priser för Årets lärare inom gymnasiet, högstadiet och mellanstadiet, samt årets lärare inom språkutveckling, värdegrund, nytänkande och ledarskap. Priser delades också ut för årets lärarinsats och årets eldsjäl.

Många fantastiska lärare
– Det är med glädje jag ser att det är så många fantastiska lärare som uppskattas av sina elever. Vi lärare och studie- och yrkesvägledare behöver mer uppskattning för det viktiga arbete som utförs varje dag i klassrum och skolor runtom i landet, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

För att hylla lärare och skapa förebilder skapade tidigare eleven Beata Kull Lärargalan 2016. Hon var förvånad över att det fanns galor för bästa idrottare, film eller skådespelare men inte något pris för lärare. Nu har det blivit verklighet i Lärargalan.


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55