Skolan kan inte vänta – skärp er!

Idag presenterade övergångsregeringen budgetpropositionen för 2019. Det står nu klart att många frågor lämnas obesvarade med denna avskalade budget.

Publicerad

– Det är förödande för svensk skola att vi inte har en regering på plats som kan presentera lösningar för den svenska skolan. Svensk skola förtjänar ett bättre öde än att förpassas till vänteläge. Nu får politikerna samla sig och ta itu med skolans akuta problem som lärarbrist, låga kunskapsresultat och bristande likvärdighet, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

Det parlamentariska systemet har nu haft flera månader på sig att hitta lösningar på det vakuum som uppstått i svensk politik.

– Bristen på politik bromsar den alldeles nödvändiga utvecklingen av svensk skola. Jag befarar att om detta får fortgå blir 2019 ett förlorat år. Nu får ni skärpa er och ta ansvar så att lärare och elever inte kommer i kläm av ett politiskt system som gått i stå, säger Åsa Fahlén.

Regeringens slimmade budget innebär i alla fall att satsningen på en likvärdig skola fullföljs.

– Det är förstås bra att denna satsning, som skolan så väl behöver, kan fortsätta. Nu får inte budgetarbetet i riksdagen sätta käppar i hjulet, avslutar Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.
­

     


För kommentarer och upplysningar

Pressjour Lärarnas Riksförbund

08-613 25 55